مطالب عمومی سری اول

شیرین کننده های مصنوعی چه زیان هایی را برای سلامت شما دارند؟

مصرف روزانه خوراکیا و نوشیدنیای شیرین در تموم دنیا و در سنین جور واجور چیزی رایجه. با اینکه خیلی از افراد در شمردن کالریای دریافتی روزانه خود نوشیدنیا رو محاسبه نمی کنن اما خیلی از نوشیدنیایی که بیرون از منزل خریداری می کنین، شامل قند هستن و مسلمه که بر اندازه کالری مصرفی روزانه شما خواهند اضافه کرد.

در ده های گذشته و واسه حل مشکل مصرف بیشتر از اندازه شکر، چاقی و اضافه وزن که منتهی به بیماریای خطرناکی چون دیابت می شن، شیرین کننده های مصنوعی به بازار خوراکیا راه پیدا کردن و مصرف کنندگان اون با دریافت کالری کمتر از طعم شیرین اونا لذت برده و احساس رضایت هم داشته و دارن.

اما پژوهشای گذشته نشون دادن که قند موجود در این شیرین کننده های مصنوعی، خطراتی رو هم به دنبال داره که از اون جمله میشه به افزایش خطر دچار شدن به مریضی دیابت اشاره کرد.
این اتفاق بر خلاف وجود قند در اونا دیده شده و دلیل اصلی اینم تداخل این قندهای مصنوعی با باکتریای شکمیه.

خبرگزاری «رودال» به نقل از پژوهشگرانی که در این مورد مطالعاتی رو انجام دادن گزارش میده، موشایی که از آبای شامل قندهای مصنوعی مثل «ساکارین» و «آسپارتام» نوشیدن، گرفتار به نبود تحمل گلوکز شدن یعنی همون اتفاقی که با دیابت نوع دوم و بقیه بیماریای متابولیک ربط داره.

در انجام این آزمایش به اثبات رسید موشایی که از آب معمولی یا آبی که شکر طبیعی به اون اضافه شده بود، خورده بودن نشونه ای از نبود تحمل گلوکز در اونا مشاهده نشد.
وقتی که محققان در باکتریای شکمی موشا تغییراتی رو به وجود آوردن، به این نتیجه رسیدن که نشونه های نبود تحمل گلوکز هم با اینجور تغییراتی بر طرف شد.

مقاله دیگر :
نقش های هالیوودی که سخت ترین فرآیند انتخاب بازیگران را داشتند

بعد محققان با در نظر گرفتن یافته های بدست اومده از موشا به بررسی وضعیت بدن آدما مبادرت کردن و باکتریای شکمی افراد سالمی که از شیرین کننده های مصنوعی استفاده می کردن رو مورد مطالعه قرار دادن. اونا به این نتیجه رسیدن درست پس از گذشت یه هفته نشونه هایی از نبود تحمل گلوکز در اونا دیده می شه و تغییراتی هم در باکتریای شکمی به وجود اومد.

نوشابه های رژیمی؛ خطر دچار شدن به سکته و زوال عقل

تحقیقات بیشتر انجام شده در این مورد رابطه بین دچار شدن به سکته و بیماریای مربوط به زوال عقل با مصرف نوشابه های رژیمی رو نشون داد. البته در این تحقیق رابطه مستقیمی میون این دو جریان دیده نشد و محدودیتای زیادی در این مطالعه و واسه رسیدن به نتیجه قطعی وجود داشت.

با این حال این پژوهشا نشون دادن آدمایی که هر روز از نوشابه های رژیمی استفاده می کنن، خطر سکته و دچار شدن به بیماریای زوال عقل و فراموشی در میان اونا تا سه برابر زیاد میشه. نتیجه این تحقیق مهم در مجله «سکته»، یکی از نشریه های انجمن قلب آمریکا انتشار یافت.

دکتر «مثیو پِیس» از نورولوژیستای دانشگاه پزشکی بوستون و نویسنده اصلی مقاله در این باره میگه: “ما نیازمند تحقیقات بیشتر و بررسیای موشکافانه تری در مورد اندازه مصرف نوشیدنیای شامل شیرین کننده های مصنوعی داریم.” هم اینکه این تحقیق پیشنهاد می کنه واسه دور موندن از مخاطرات حاصل از شیرین کننده های مصنوعی مثل نوشابه های رژیمی، اونا رو با نوشابه های معمولی جانشین نکنین.

مقاله دیگر :
از اجرای برنامه های تلویزیونی تا نامزد حزب جمهوری خواه؛ مروری بر سرگذشت دونالد ترامپ [بخش اول]

پِیس اضافه می کنه: “با اینکه پژوهشای الان ما احتمال رابطه صد در صد میان سکته و زوال عقل رو با شیرینیای مصنوعی نشون نداده با این حال، نمی تونه دلیل منطقی واسه ادامه مصرف اونا باشه.” ایشون ادامه میده: “ما به تموم مردم پیشنهاد می کنیم به جای مصرف نوشیدنیای شیرین، از آب استفاده کنن.”

باید این موضوع رو هم در نظر داشته باشیم که شیرین کننده های مصنوعی فقط در نوشابه های رژیمی وجود ندارن بلکه می تونن در ماستایی با کالریای پایین تر، بستنی، شکلای جور واجور کیکا و کلوچها و آبنباتا هم وجود داشته باشن.