گران‌ترین چای دنیا؛ ۳۰ برابر گرانتر از طلا + عکس


وقتی صحبت از گران ترینا باشه طلا هم می تونه کوتاه عرض اندامی داشته باشه اما در این مقاله شما رو با گیاهی آشنا می کنیم که از طلا هم گران تره.

هر کیلو از گرون ترین چای موجود در جهان به اندازه ۳۰ کیلو طلا قیمت داره.

به گزارش آلامتو به نقل از مجله مهر: ۱۰ هزار دلار (با در نظر گرفتن دلاری ۳۵۰۰ تومن، می شه ۳۵ میلیون تومن) واسه یه جعبه کوچیک چای خیلی خیلی گران به نظر می رسه! اما با این که باور کردنش سخته، یه جور چای هست که با این قیمت خرید و فروش هم می شه! چای «دا هُنگ پائو» نادرترین نوع چای در دنیاس و ثروتمندانی که به چای و چای خوردن علاقه زیادی دارن، حاضر هستن واسه داشتن و خوردن این نوع چای مبالغ بالا یی بپردازند. قیمتی که ۳۰ برابر از طلا گران تره.

اینکه چی «دا هُنگ پائو» رو این مقدار مهم کرده، اینه که درختچهایی که این نوع چای رو دارن، بسیار نادر هستن و البته همونا هم دیر به دیر برگ میدن و شرایط نگهداری خاصی دارن. نسل قدیمی چای سازان چینی مراسمی واسه چای «دا هُنگ پائو» داشتن و در اون هر روز صبح در بهار به کوه می رفتن و به عبادت خدای چای می پرداختن تا محصول بیشتر و بهتری به دست بیارن. براساس بعضی گزارشا اونا از شیر بز واسه شستن برگای چای استفاده می کنن و بعد برگا رو می پزن و بعد اونا رو واسه خشک شدن و طعم گرفتن می ذارن، عملی که بیشتر از ۸۰ سال زمان میبره.

گرانترین چای دنیا

افسانه ها میگن که این چای اگه اصل باشه، اثرات عجیب پزشکی هم داره و می گن که وقتی مادر یکی از امپراطورهای سلسله مینگ مریض بوده اونو فقط با چای مخصوصش درمان کردن؛ بعد از این اتفاق بوده که امپراطور دستور داده از این چای پرورش بدن و چون اون همیشه شنل قرمز بلندی بر تن می کرده، نام این چای هم «دا هُنگ پائو» به معنی«شنل بزرگ قرمز» شده.

امروزه تنها ۶ بوته از این چای در کوه های وویی هست که خیلیا باور دارن از انشعابات همون بوته های اولیه امپراطور قرمزپوشه. واسه هر برگ «دا هُنگ پائو» در واقع اونا رو از درخت مادر جدا می کنن. درختانی تیره، درهم و به نظر تموم نشده که دسترسی به اونا خیلی کار ساده ای نیس. برگای «دا هُنگ پائو» بسیار منحصر به فرد هستن و تنها کارگزاران متخصصی هستن که خریداران پولدار چینی رو به تولید کنندگان اصلی وصل می کنن.

گرانترین چای دنیا

این چای در خارج از چین هم علاقه مندان زیادی داره و البته واسه به دست آوردن اونم تلاشای زیادی کردن. در سال ۱۸۴۹ یه گیاه شناس بریتانیایی در سفری به چین به شکلی مخفیانه چند دانه از این گیاه رو به دست می آورد و به هند میره تا اونا رو پرورش بده، کاری که با شکست روبرو می شه و پس از اون و طی تحقیقات فهمیدن که «دا هُنگ پائو» فقط در چین عمل میاد. اما خبر بدی که هست اینه که بوته های ۳۵۰ ساله این گیاه دیگه خیلی برگ نمی ده و آخرین برداشت اونا به سال ۲۰۰۵ برمیگرده و به خاطر همین روزای ابتدایی ماه می که زمان برداشت برگا بوده، تنها مراسم ظاهری برداشت چای رو برگزار کردن و در اون با لباسای سنتی قرمز روی فرش قرمز حاضر شدن، اما خبری از برگای چای نبوده.

الان فقط در باشگاه امپراطوری چین در مرکز لندن با مبلغ ۲۵۰ دلار (۸۷۵ هزار تومن) میشه به اندازه چهار لیوان از این چای رو خورد، اگه دوست دارین از این آخرین برگای چای سلطنتی رو به نابودی بخورین، باید سری به لندن بزنین و کمی زیادتر از اندازه عادی واسه چای خرج کنین.

تانکای لوکس و گرانقیمت دنیا + عکس

گرون ترین ساختمون سفارت خونه در دنیا

خبرگزاری مهر گرانترین