کوکی، شیرینی خوشمزه و ماندگار در یاد شما


کوکی یه مدل شیرینی صاف و صاف و شیرینه. این شیرینی از آرد، تخم مرغ، شکر و کره جفت و جور می شه و ممکنه داخل اون رو با کشمش، شکلات و نوعای جورواجور مغزهای خشک بار پر کنن. بعضی وقتا هم دو کوکی به شکل ساندویچی همدیگه رو پوشش میدن و بین اون ها رو کرم، مربا یا شکلات پر می کنن. صرف کردن کوکی بیشتر با شیر، قهوه و چایه که در هر حال بسیار خوشمزه س و هر کدوم طرفداران خود رو دارن. هم اینکه با اضافه کردن پودر نارگیل یا شکلات به خمیر کوکی می توان کلوچه نارگیلی یا شکلاتی جفت و جور کرد. درضمن یکی از کوکی های عادی که در مراحل پخت اون از خامه هم استفاده می شه، تا قرن هجدهم میلادی نبود.

 کوکی

کوکی ها به صورت انبوه در کارخانه ها تولید شن یا در مقدار کمتر در نانوایی های کوچیک صنعتی یا در خونه و به وسیله ی خانوم ها یا آقایون علاقه مند به مبحث شیرینی پزی و قنادی. هم اینکه کوکی یکی از شکل های جور واجور شیرینی هاییه که بسیار مقبول نظر کسائی می افتد که می خواهند کسب وکاری خونگی واسه خود دست و پا کنن.

گذشته کوکی

گذشته کوکی

به نظر می رسد ریشه ی پخت کوکی به کشور ما، ایران، برمی گیرد. اونم به قرن هفتم میلادی. دراصل نمونه ی وطنی و اصیل کوکی همون کلوچه ی ما ایرونی ها هستش. بعد از گذشت اولین دوره از پخت این شیرینی –کوکی خارجی ها و کلوچه ما ایرونی ها- در ایران و میان کشورای همسایه رواج زیادی پیدا کرد. بعد کوکی از راه جنگ هایی که میان مسلمانان و مسیحیان انجام شد و در نتیجه ی فتوحات مسلمین به اسپانیا وارد شد و مصرف اون در اروپا گسترش پیدا کرد. به طوری که تا قرن چهاردهم میلادی کوکی تبدیل به یه شیرینی نام آشنا و محبوب میان اروپاییان شد. بخاطر این می توان گفت کوکی یکی از سفرهای شیرین و غذایی جهانی رو تجربه کرده. سفری که باعث شده کمی تغییرات در مدل پخت و دستور جفت و جور ی کوکی به وجود بیاد. در حدود سال ۱۶۲۰ میلادی و از راه هلندی ها پای این شیرینی به آمریکا هم باز شد. باید این رو هم بگیم که گفته نام کوکی به کلوچه هم زیر سر همین آمریکایی ها بود.

این رو هم باید به شما بگیم که در بیشتر کشورای انگلیسی زبون به جز آمریکا و کانادا، کوکی ها رو که معمولا ترد هم پخته می شن، بیسکوییت می نامند.

کوکی در ایران

کوکی در ایران

تقریبا کمتر کسی پیدا می شه که دوست دار طعم کوکی نباشه. می توان گفت در ایران خطه ی شمال مهد کوکی های خوشمزه به حساب میاد. اما با این حال در خیلی از قنادی های ایرونی هم کوکی یافت می شه. ما امروز به شما یکی از این تولیدکنندگان شیرینی رو معرفی می کنیم. برند نانالی. این برند شکل های جور واجور نون و شیرینی رو تولید می کنه و ارائه می دهد. شیرینی های نانالی به صورت بسته بندی عرضه می شن. این برند از همون شروع فعالیت خود تلاش بسیار زیادی کرده که از راه رابطه با تولیدکنندگان مطرح شیرینی و شکلات در کشورای اروپایی و هم اینکه با به کارگیری آخرین تکنولوژی روز دنیا قدم های به روز، مدرن و پیشرفته ای در مورد تولیدات جدید و مرغوب در دنیای شیرینی برداره و سطح کیفی تولیدات این چنینی رو هم با تغییرات مثبت بسیار خوبی روبه رو کنه.

کوکی در ایران

نانالی در سبد اجناس خود دو نوع کوکی جور واجور داره. یکی کوکی وانیلی و دیگری شیرینی کوکی شرقی. نانالی می خواد با ارائه کوکی وانیلی یه شیرینی خوشمزه ای رو به شما عرضه کنه که در یادها بمونه. این کوکی وانیلی شامل تیکه های ریز و کوچیک شکلاته. شیرینی کوکی شرقی هم یه شیرینی فانتزی همراه با تیکه های کشمش و طعم دارچینه. این کوکی فانتزی کمی ضخیمه و به نسبت کوکی وانیلی رنگ تیره تری داره.

برند نانالی، کوکی و دیگه اجناس خود رو در سوپرمارکت های بزرگ و فروشگاه های زنجیره ای عرضه می کنه. هم اینکه شما می تونید واسه دسترسی راحت به این اجناس به قنادی ناتلی در خیابون سهروردی شمالی مراجعه کنین. این قنادی کلیه اجناس ناتلی رو واسه عرضه جفت و جور کرده. پیشنهاد می کنیم به دیگر شیرینی های نانالی هم توجه کنین. احتمال خیلی زیادی می بدیم که بعضی اجناس دیگه نانالی هم چشم شما رو بگیرن.

روش درست کردن تارت تمشکی خوشمزه

روش درست کردن دونات خامه ای خوشمزه